HTML

Rohadtul elegem van

Röviden és tömören, cserében rendszeresen képernyőre vetem pár sorban, hogy éppen mitől dobja le az agyam az ékszíjat

Friss topikok

Linkblog

a fölöttem pöffeszkedő generáció tönkretette a világomat

Bukowszky 2010.03.19. 08:08

Rohadtul elegem van abból, hogy a rendszerváltás idején, az akkor huszon- és harmincévesek hihetetlenül, soha meg nem ismétlődő módon olyan szerencsés helyzetben találták magukat, hogy pillanatok alatt fel tudták építeni karrierjüket, életüket. Ők a mostani negyvenesek, ötvenesek; az ország irányítói, ők vannak mindenhol vezető pozícióban. Pillanatok alatt befutottak, és sikerükhöz minden segítséget megkaptak minden szinten, hiszen hiány volt belőlük. Külföldi ösztöndíjak, képzések, minden elképzelhető segítség és támogatás. Mások mellett Orbán is ugye így tanult Oxfordban. (mondjuk azt szeretném tudni, hogy az hogy lehet, hogy angolul azóta sem tanult meg tisztességesen) Ezek az emberek még 20 évig ott lesznek kimozdíthatatlanul a kis bársonyszékeikben, és nem is értik, hogy egy most 25-30 éves pályakezdő micsoda végtelen reménytelenséggel, kilátástalansággal néz szembe. Ezek az emberek túl gyorsan csináltak túl nagy karriert, többségüknek valójában fogalma sincs a szakmájáról és energiája nagy részét ennek palástolásra fordítja érdemi munka helyett. Elfogultak, torz értékrendjük van és mindent kettős mércével ítélnek meg. Önzők, erköcstelenek, elvtelenek, korruptak, a siker, per se, az egyetlen életcéljuk, melynek náluk a mértékegysége a pénz, mi más, és végső soron nekik köszönhetjük, hogy itt tart ma az ország: mély morális válságban, minden tekintetben a béka segge alatt. Nepotisták, karrieristák és vagy csinálják az intézményesített szabadrablást, vagy eltűrik, annak reményében, hogy hamarosan nekik is jut. Ők azok, akik hamis rokkantkártyával parkolnak 30 milliós fekete terepjáróikkal, akiknek természetes, hogy a boldogulás útja kiskapukon és zavaros vizeken át vezet. Nem szakmai tudásuk adja el őket, hanem kapcsolataik. Azt képzelik, hogy nemcsak joguk, de kötelességük mindent elvenni és semmit sem adni, hiszen a "siker" számukra minden aljasságra instant felmentéssel szolgál. Tök- és dögmindegy, hogy melyik oldalra szavaznak vagy melyik oldalon ülnek a patkóban. Mindegy, milyen színű a gyümölcs, ha rohadt és bűzlik. 

(tengermély tiszteletem és rajongásom a kivételeknek. természetesen vannak kivételek, nem tartok minden 40/50-est romlott alaknak, sőt, van, akiket kifejezetten csodálok és példaként tekintek rájuk)
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rohadt.blog.hu/api/trackback/id/tr201850332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czejp (törölt) 2010.03.19. 09:40:39

Volt ez valaha is másképpen, vagy máshol nemigy van ?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.19. 09:46:28

@czejp: szerény véleményem szerint igenis vannak olyan társadalmak, ahol egy pozíció betöltésénél nem az elsődleges és szinte egyetlen szempont a jelölt rokoni, haveri minősége.

czejp (törölt) 2010.03.19. 13:24:25

A királyok egymást között házasodtak, Horthy, aki magyarország régense volt, a császár segédtisztjeként kezdte. A külföldi helyzet kevésbé ismert, de ha esetleg egy példát irna, hogy mire gondol... Persze ez mindig is fontos téma volt, Mórus Tamás, Lenin, a nagy gondolkodók mindig is keresték az ideális társadalmat, de a terroron és elnyomáson túl még senki sem jutott, bár az is igaz, hogy eközben sokan nagyot is alkottak,pl Néró, Napoleon, stb. Talán az emberi természetben keresendő a probléma. Mindenki szeret jól élni és kihasználni a lehetőségeket, és eközben áthágják saját szabályaikat is.