HTML

Rohadtul elegem van

Röviden és tömören, cserében rendszeresen képernyőre vetem pár sorban, hogy éppen mitől dobja le az agyam az ékszíjat

Friss topikok

Linkblog

a demens idióták is szavazhatnak

Bukowszky 2010.03.20. 11:18

Rohadtul elegem van abból, hogy szellemileg leépült öregemberek, akik szinte semmit nem fognak fel a jelen valóságból, szavazhatnak és dönthetnek az én és gyerekeim jövőjéről, sorsáról. Minden tiszteletem az időseké, de abban nagyon igaza volt Márainak, hogy az ember egy idő után már nem lesz bölcsebb, csak büdösebb.

Szellemi, pszichológiai alkalmassághoz kötném a szavazati jogot, életkortól függetlenül. A 80 felettiek megőrizhetnék a méltóságukat és elvi okokból megtehetnék a társadalomnak azt a szívességet, hogy nem szólnak bele azoknak az embereknek a sorsába, akiknek még évtizedekig itt kell élni és boldogulni. (a fotó az index.hu MSZP kampánybulis cikkéből kölcsönözve)

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rohadt.blog.hu/api/trackback/id/tr711854226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rahsid 2010.03.20. 11:27:47

Egy normálisabb tizenésvesnek is több belátási képessége van, mint a képen látható csóri öregúrnak.
Ezzel is kéne valamit kezdeni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.20. 11:34:47

tessék, itt egy friss példa, róluk beszélek: index.hu/bulvar/hirek/2010/03/20/ki_akart_ugrani_a_repulogep_ablakan/

És mivel egyre több idős ember lesz a nyugati társadalmakban, ezzel igenis foglalkozni kellene.

dragi · http://digisample.hu 2010.03.20. 16:44:20

Minden tisztelet az időseknek, de teljesen egyetértek veled!

czejp (törölt) 2010.03.20. 21:40:08

Jogos a felvetés és ha belegondolunk, akkor vajon a fiatalok tudnak-e helyesen dönteni, hiszen szinte semmi tapasztalatuk, valamint az alacsonyabb néprétegeknek van-e elég információja, inteligenciája a helyes döntéshez ? És máris ott vagyunk, mint 1919-ben voltunk, amikor az ország kétharmada elveszett, de megmaradtak a kiváltságok. A demokrácia egy nagy illúzió, amikor a választók azt hiszik, hogy sajátmaguk döntenek, de ezt a döntést valójában a vezetés sugallja nekik. Ha ezt az illúziót képtelen a vezetés biztositani, akkor vagy diktatúra vagy anarchia, forradalom várható.

Pthu (törölt) 2010.03.21. 13:43:42

Teljesen igazad van! Egyetértek felháborodásoddal,és én is tisztelem az időseket, de sjanos már némelyikük elérte az un. második gyermekkort, ahol már leépülőben van az agyuk. Erről természetesen nem tehetnek. Ez az emberi élet velejárója. De csak azért elmenni szavani, mert tetszik neki Ferike, Gordonka és Attikka, azért felesleges. És tényleg felháborító, hogy ilyne emberek döntenek felettünk. És még itt meg kell említeni a degenerált frissen 18. életévüket betöltött fiatalokat, akik annyira hülyék, hogy még az iskolát is bukásokkal tudják elvégezni, akkor hogy a francba tudják eldönteni azt, hogy mi a jó magyarországnak? Ezeket az emebereket kellene egy sötét szobába bezárni, és döntsenek saját sorsukról. De semmiféleképpen a miénkről!

cymaci 2010.03.28. 12:03:22

IQ teszthez kellene kötni, amit minden választás előtt megismételtetnek. Mivel több módszer is van, így legalább 3 teszt, hogy viszonylag objektív legyen az eredmény. aztán aki nem üti a 90-100-at, az ne menjen szavazni. (szerintem így meg lehet akadályozni azt is hogy a cigányok eladják a szavazataikat)

OoVICoO 2010.04.04. 00:35:55

Sajnos nem tudok ezzel egyet érteni! Gyorsan hozok két példát... Hankiss Elemér(82) és Jancsó Miklós(88) nagy tiszteletem nekik, még ma is naprakészebbek a lakosság 90%-ánál. De a felvetésed más megvilágításban nagyon is helytálló. Az én megoldásom a súlyozott szavazás ahol az iskolázatlan tahó (akár cigány) az 1pont és a több diplomás egészségileg is 100%-os pedig 10pont.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.04. 20:04:25

@OoVICoO: alapvetően egyetértek, én sem mondom, hogy mindenkit felügyelet alá kell helyezni (minden jogától megfosztva) egy bizonyos életkor felett, csak ha valóban indokolt. Azt nem tudom , hogy aki tényleg, igazoltan képtelen ellátni magát mentális állapota miatt, az vajon szavazhat?

Értem mire gondolsz, de Jancsó úrral kapcsolatban nem értek egyet. Ő pont iskolapéldája az olyan filmes dinoszaurusznak, akinek korábban (!) elért érdemei miatt senki sem meri megmondani, hogy hülyeségeket beszél. Jancsó sok dolgot rendkívül torzan lát, például ő azt mondja, hogy a magyar filmeket nem azért nem nézi a kutya sem, mert semmiről sem szóló, igénytelen, öncélú szellemi maszturbáció a többsége, hanem simán leidiótázza a nézőket - mert a maga kis elefántcsonttornyából megteheti és még aki látja is, hogy milyen álomvilágban él, mosolyogva ráhagyja. Hát én meg nem. Nem igazán tetszik, hogy az adófizetők százmillióit bődületes baromságokra veri el, miközben kórházakat zárnak be.

OoVICoO 2010.04.05. 00:12:52

@Bukowszky: Most lett vége egy műsornak a Jancsó Miklóssal és arra jutottam hogy teljesen képben van, semmiképpen nem venném el tőle a szavazás lehetőségét.

Ami a művészetek támogatását illeti, egyetértek veled. A pénzért kuncsorgók közül valóban nekik adnék utoljára a közösből. De azt hiszem ha az összes támogatást elvennék a művészektől, az sem sokat javítana a mostani helyzeten. Nagyságrendileg több pénz hiányzik, persze sok kicsi sokra mehet, ha el nem lopják.

Nekem nagyon bejönnek a Jancsó filmek, és bár némelyik valóban zavaros, de talán pont ez a jó benne hogy lehet picit gondolkodni rajta.
Amióta rendez minden filmben felismerhető a gondolkodása, én szeretem ha valaki egyedi és másolhatatlan. A Hofi volt még ilyen a maga területén.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.10. 19:15:24

@OoVICoO: Az első Kapa/Pepe film nekem is nagy kedvenc volt, vagy hatszor megnéztem moziban.. de az már szánalmas volt, hogy még vagy hat bőrt lehúztak a dologról, igencsak öncélúan és megkérdőjelezhető színvonalú végeredménnnyel.. jelentős részben az adófizetők pénzéből.. hm..