HTML

Rohadtul elegem van

Röviden és tömören, cserében rendszeresen képernyőre vetem pár sorban, hogy éppen mitől dobja le az agyam az ékszíjat

Friss topikok

Linkblog

...az álláshirdetések nagy része kamu

Bukowszky 2010.08.22. 08:42

Szerény meglátásom szerint amikor a drágalátos, rendkívül magasan képzett HR szakemberek, meg úgy általában a rendkívül etikus vállalkozások fals, kamu álláshirdetést jelentetnek meg, azzal csalást követnek el, emberek százait, ezreit verik át. Nem értem, miért nem lép fel ez ellen a jogalkotás. Az embereknek azt hiszem joga van eldönteni, hogy el akarják-e küldeni csak úgy, konkrét cél nélkül egy adatbázisba, vagy bizonyos cégeknek az adataikat, vagy sem. 

Amikor meg az efféle kamu, becstelen adathalászást még kamu interjú is követi, amely vidékről odautazás, szállás, stb miatt akár több tízezres kiadást is jelent a pályázónak, az mindennek a teteje. (pontosabban legalja)

 Rohadtul elegem van abból, hogy a közszférában, a pályázgatós állások is mind átverések, hiszen szinte kivétel nélkül már a pályázat kiírása előtt pontosan tudják, melyik osztályvezető unokaöcsikéjét fogják alkalmazni, és ha a személyre szabott feltételeknek netán, valamely csuda véletlen okán, más is megfelelne, elküldenek pár szabvány sajnálkozó, további sikerekhez jó egészséget kívánó kamulevelet, természetesen az adófizetők pénzén, és ezért elvileg ugye még hálásnak is kellene lenni. Hát egy nagy lószart.

A tragédia az, hogy úgy általában mindenki az érvényesülés egyetlen lehetséges módjaként a kapcsolatokon, szívességeken és vaskos borítékokon keresztüli utat ismeri, és amikor nagy nehezen benyomják egy munkahelyre valami alacsony beosztásba, nagyon tud csodálkozni, hogy a felette pöffeszkedő bunkónak nincs még talán érettségije sem. Ez a mérhetetlen nepotizmus a fő oka annak, hogy szinte semmi sem működik rendesen, hogy a pozíciók többségében alkalmatlan, képzettlen, tapasztalatlan idióták pöffeszkednek, akik nemcsak dilettánsak és inkompetensek, de emberileg, morálisan is döglött, tisztességtelen, korrupt mocskok, akik energiájuk legnagyobb részét saját alkalmatlanságuk palástolására fordítják és mi sem természetesebb annál, hogy kínosan ügyelnek arra, hogy nehogy véletlenül náluk felkészületebb ember kerüljön a beosztottaik közé. 

Nos, ezen kellene változtatni szerény meglátásom szerint, és akkor nem lenne ennyi kamu álláshirdetés sem.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rohadt.blog.hu/api/trackback/id/tr842238383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vjozso 2011.02.08. 09:48:38

Üdv!
Teljesen igazad van , hogy az álláshirdetések háromnegyede kamu, ezt saját bőrömön tapaszaltam elég sokszor. A sok feltett kamu kérdés az interjún,a sok feleslegesen kitöltött teszt ill. a sok feleslegesen elpcsékolt idő amit ezekre a kreténekre pazarol az ember, hogy belőlünk megéljenek, mert ugye a HR-eseknek is kell valami elfoglatság már az agyamra megy (NOSENS). Elegem van a sok hitegetésből és elegem van abból, hogy teljesen hülyének nézik az embereket egyes illetők, mert azt hiszik, hogy ők mindent megtehetnek és sajnos ez így is van Magyarországon!Becsületes munkából nem lehet megélni!!! Nos akkor kérdem magamtól mit tegyek? Én is adjam fel az elveimet és legyek csaló és húzza le mindenkit mert ez a trendi nállun? Nem, márt csak azért!!! Egy megoldás van, ha összefogunk és végleg leszámolunk a hiearchiával és végre úgy élünk ahogy kell!! Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok:-)

vjozso 2011.02.08. 09:52:56

@vjozso: Bocs az esetleges helyesírási hibákért,megesik az ilyen, hisz emberek vagyunk, mi is tévedhetünk!!!

vjozso 2011.02.08. 09:54:49

@vjozso: Ugye Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr??? :-)

vjozso 2011.02.08. 09:59:20

@vjozso: Ja és mégvalami, orbán viki(nemecsek ernő) elég nagy tévedésben van, hogy az emberek inkább munkanélküli segélyre mennek mindhogy dolgoznának. Kérdem én: vikikém, miért, netán tudsz a számomra is egy jó zsíros állást biztosítani? Hidd el én se önszántamból vagyok álláskereső, és a szaros 30 ezer forintos segéjeddel meg kitörölhetem a valagamat, mert még az éhenhaláshoz is kevés!!!

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.03.02. 09:29:25

Üdv
Lóhimbát neked Bukowszky
Szar életed lehet hogy egyik korosztály sem jó neked
A vén nuggerek eldöntik helyetted a szavazást, a főnökeid hulye fasz 40-esek és még a féklámpát is a szemedbe nyomják.
Egyet nem értek, 30 fok melegben este, miért vezecc kötött jumbósapkában ráhuzva a kapucnit és napszemüvegben.

Vjozsó!
Úgy gondolom téged már az uj rendszer nevelt fel
Ha te HR/személyzetis/ lennél, te nem kérnél be pályázatokat egy munkahelyre?
Ha meg önérzeteskecc , éhen fogsz halni
Egy darabig segget kell nyalni ahhoz, hogy később a tiédet nyalják

HomarFan (törölt) 2011.03.08. 20:01:15

Teljesen egyetértek a cikk irójával. Mocskos világban élük. Ha nincs befolyásos ismerőse az embernek, komoly bajban van.

A BKK vezére, a VD (elég ellenszenves képe van véleményem szerint) na az állitolag az Orbán rokona. Rohadt gecik. Szivesen eljátszadoznék velük olyan játékokat mint amik a Fűrész filmekben láthatóak.