HTML

Rohadtul elegem van

Röviden és tömören, cserében rendszeresen képernyőre vetem pár sorban, hogy éppen mitől dobja le az agyam az ékszíjat

Friss topikok

Linkblog

...az álláshirdetések nagy része kamu

Bukowszky 2010.08.22. 08:42

Szerény meglátásom szerint amikor a drágalátos, rendkívül magasan képzett HR szakemberek, meg úgy általában a rendkívül etikus vállalkozások fals, kamu álláshirdetést jelentetnek meg, azzal csalást követnek el, emberek százait, ezreit verik át. Nem értem, miért nem lép fel ez ellen a jogalkotás. Az embereknek azt hiszem joga van eldönteni, hogy el akarják-e küldeni csak úgy, konkrét cél nélkül egy adatbázisba, vagy bizonyos cégeknek az adataikat, vagy sem. 

Amikor meg az efféle kamu, becstelen adathalászást még kamu interjú is követi, amely vidékről odautazás, szállás, stb miatt akár több tízezres kiadást is jelent a pályázónak, az mindennek a teteje. (pontosabban legalja)

 Rohadtul elegem van abból, hogy a közszférában, a pályázgatós állások is mind átverések, hiszen szinte kivétel nélkül már a pályázat kiírása előtt pontosan tudják, melyik osztályvezető unokaöcsikéjét fogják alkalmazni, és ha a személyre szabott feltételeknek netán, valamely csuda véletlen okán, más is megfelelne, elküldenek pár szabvány sajnálkozó, további sikerekhez jó egészséget kívánó kamulevelet, természetesen az adófizetők pénzén, és ezért elvileg ugye még hálásnak is kellene lenni. Hát egy nagy lószart.

A tragédia az, hogy úgy általában mindenki az érvényesülés egyetlen lehetséges módjaként a kapcsolatokon, szívességeken és vaskos borítékokon keresztüli utat ismeri, és amikor nagy nehezen benyomják egy munkahelyre valami alacsony beosztásba, nagyon tud csodálkozni, hogy a felette pöffeszkedő bunkónak nincs még talán érettségije sem. Ez a mérhetetlen nepotizmus a fő oka annak, hogy szinte semmi sem működik rendesen, hogy a pozíciók többségében alkalmatlan, képzettlen, tapasztalatlan idióták pöffeszkednek, akik nemcsak dilettánsak és inkompetensek, de emberileg, morálisan is döglött, tisztességtelen, korrupt mocskok, akik energiájuk legnagyobb részét saját alkalmatlanságuk palástolására fordítják és mi sem természetesebb annál, hogy kínosan ügyelnek arra, hogy nehogy véletlenül náluk felkészületebb ember kerüljön a beosztottaik közé. 

Nos, ezen kellene változtatni szerény meglátásom szerint, és akkor nem lenne ennyi kamu álláshirdetés sem.

 

6 komment

vinnyognak a liberális gyűlöletbloggerek

Bukowszky 2010.05.28. 07:54

A kétharmados Fidesz győzelem, a Jobbik előretörése, az MSZP morális amortizációja és szeretett gyűlöletszervezetük, az SZDSZ teljes megsemmisülése után a budapesti mocsokban élvezettel fetrengő aranyifjak, érezve vesztüket, szánalmas vonyításba kezdtek. Beltenyésztett ifjoncok, akik azt képzelik, hogy attól tűnnek piszkosul nagyvárosinak (vilááágpolgáár bazze), ha liberálisok és reflexből nyomják a gyűlölködő, kirekesztő, magukat mindig valamivel szemben meghatározó, szánalmas liberális közhelyeket, melyeket sohasem érvekkel, hanem valamiféle felsőbb igazság feltételezett birtokosaként, sugalmakkal, sejtetésekkel, nyálcsorgató összekacsintással igyekeznek alátámasztani. Vagy semmivel. Minek is. Imádják ezt a Budapestnek csúfolt szemétdombot, kéjes élvezettel bringáznak a szmogban és fetrengenek át egyik vértrendi kocsmából a másikba. És gyűlölnek mindent, ami magyar. Már a szót is. Hiszen nem trendi. Szerintük legalábbis. És mi sem természetesebb, ontják fröcsögő ökörségeiket a kis gyűlöletblogjaikban trendi apple számítógépeiket nyomodva. A mocskos index.hu pedig lelkesen biztosítja számukra a felületet. Nyilván ugyanezekkel van tele a szerkesztőség is. Micsoda romantikus egymásra találás. És amikor írnak valami sületlenséget s az persze ott virít az index címlapon, ahol bérelt helyük van, úgy tesznek, mintha meglepődnének.. és mindig, és csak ezekben a blogokban ilyenkor feltűnik egy komment: 

"index címlap, na, remek, jönnek a trollok"

Természetesen a "troll" kifejezést is csak ők használják. Milyen kényelmes, nem? Aki mást gondol, mint ez a szánalmasan kicsi, de hangos kisebbség, az eddig "náci" volt. Újabban meg troll. Újfent bizonyítják a tolerancia bajonokai, hogy milyen korrekt vitapartnerek és milyen remek emberek. Hahh. 

Egy egész kicsit elegem van ebből. Valójában vastagon leszarom ezeket a véglényket, csak azt sajnálom, hogy sok fiatal épp ezeket tekinti követendő mintának. 

5 komment

egyesek még MSN-en is fontoskodnak

Bukowszky 2010.05.04. 19:04

Szerintem mindenkinek van olyan ismerőse az MSN-listáján, aki permanensen "elfoglalt" üzemmódban tevénykedik, mégis, szinte egész nap, minden nap be van jelentkezve. Mekkora bunkóság, nem?

 

2 komment

egyes nők mennyire el vannak tévedve

Bukowszky 2010.03.26. 08:12

Aha. A gané pasik, akik verik a nőket. De kurva unalmas lemez. Szerény meglátásom szerint a probléma az esetek többségében a nőkben van, akiknek halvány fogalmuk sincs a kapcsolatokról, problémakezelésről, konfliktusok megoldásáról, sőt, legtöbbször a defektes lelkiviláguk kivetítésének eredménye az erőszak, mintegy kiprovokálva, önbeteljesítő jóslatként. Olyan férfiből is képesek egyes nők kihozni az állatot, aki amúgy egy légynek sem tudna ártani. Lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem a férfiak 98%-a alapvetően soha nem ütne meg egy nőt, kivéve, ha az hosszú idő alatt, igen alapos munkával felőrli minden türelmét és kiprovokálja azt. Nagyon sok nő eleve szóba sem áll egy magamfajta szelíd pasival, nekik 110 kiló izom, max. 1 mm-es haj a "férfi". Aztán persze csodálkoznak, amikor megkapják az első büdös nagy pofont. Majd a másodikat. A tesztoszteronban úszó, mamutvadász pasi ideálja az kell, de arról fogalmuk sincs, hogy mit kezdjenek vele a panelban. Miért van az, hogy egyes nőket MINDEN pasijuk ver? Ezen kellene elgondolkoni, ahelyett, hogy megy a szánalmas, ostoba feminista picsogás a gonosz, erőszakos férfiakról.

6 komment

a demens idióták is szavazhatnak

Bukowszky 2010.03.20. 11:18

Rohadtul elegem van abból, hogy szellemileg leépült öregemberek, akik szinte semmit nem fognak fel a jelen valóságból, szavazhatnak és dönthetnek az én és gyerekeim jövőjéről, sorsáról. Minden tiszteletem az időseké, de abban nagyon igaza volt Márainak, hogy az ember egy idő után már nem lesz bölcsebb, csak büdösebb.

Szellemi, pszichológiai alkalmassághoz kötném a szavazati jogot, életkortól függetlenül. A 80 felettiek megőrizhetnék a méltóságukat és elvi okokból megtehetnék a társadalomnak azt a szívességet, hogy nem szólnak bele azoknak az embereknek a sorsába, akiknek még évtizedekig itt kell élni és boldogulni. (a fotó az index.hu MSZP kampánybulis cikkéből kölcsönözve)

10 komment

a fölöttem pöffeszkedő generáció tönkretette a világomat

Bukowszky 2010.03.19. 08:08

Rohadtul elegem van abból, hogy a rendszerváltás idején, az akkor huszon- és harmincévesek hihetetlenül, soha meg nem ismétlődő módon olyan szerencsés helyzetben találták magukat, hogy pillanatok alatt fel tudták építeni karrierjüket, életüket. Ők a mostani negyvenesek, ötvenesek; az ország irányítói, ők vannak mindenhol vezető pozícióban. Pillanatok alatt befutottak, és sikerükhöz minden segítséget megkaptak minden szinten, hiszen hiány volt belőlük. Külföldi ösztöndíjak, képzések, minden elképzelhető segítség és támogatás. Mások mellett Orbán is ugye így tanult Oxfordban. (mondjuk azt szeretném tudni, hogy az hogy lehet, hogy angolul azóta sem tanult meg tisztességesen) Ezek az emberek még 20 évig ott lesznek kimozdíthatatlanul a kis bársonyszékeikben, és nem is értik, hogy egy most 25-30 éves pályakezdő micsoda végtelen reménytelenséggel, kilátástalansággal néz szembe. Ezek az emberek túl gyorsan csináltak túl nagy karriert, többségüknek valójában fogalma sincs a szakmájáról és energiája nagy részét ennek palástolásra fordítja érdemi munka helyett. Elfogultak, torz értékrendjük van és mindent kettős mércével ítélnek meg. Önzők, erköcstelenek, elvtelenek, korruptak, a siker, per se, az egyetlen életcéljuk, melynek náluk a mértékegysége a pénz, mi más, és végső soron nekik köszönhetjük, hogy itt tart ma az ország: mély morális válságban, minden tekintetben a béka segge alatt. Nepotisták, karrieristák és vagy csinálják az intézményesített szabadrablást, vagy eltűrik, annak reményében, hogy hamarosan nekik is jut. Ők azok, akik hamis rokkantkártyával parkolnak 30 milliós fekete terepjáróikkal, akiknek természetes, hogy a boldogulás útja kiskapukon és zavaros vizeken át vezet. Nem szakmai tudásuk adja el őket, hanem kapcsolataik. Azt képzelik, hogy nemcsak joguk, de kötelességük mindent elvenni és semmit sem adni, hiszen a "siker" számukra minden aljasságra instant felmentéssel szolgál. Tök- és dögmindegy, hogy melyik oldalra szavaznak vagy melyik oldalon ülnek a patkóban. Mindegy, milyen színű a gyümölcs, ha rohadt és bűzlik. 

(tengermély tiszteletem és rajongásom a kivételeknek. természetesen vannak kivételek, nem tartok minden 40/50-est romlott alaknak, sőt, van, akiket kifejezetten csodálok és példaként tekintek rájuk)
 

3 komment

tapossák előttem a féket meg indexelnek a pirosnál

Bukowszky 2010.03.18. 18:18

Rohadtul elegem van abból, hogy egyes agyirtott, csak a maguk szaros, nyomorult, szánalmas kis életére gondolni képes zombik folyamatosan tapossák azt azt a rohadt féket, amikor megállnak a pirosnál este, le nem vennék üszkös lábaikat a telibevert fékpedáljukról és eszükbe nem jut, hogy a mögöttük álló autós megvakul a kurva féklámpájuktól. További gyönyörökkel tölt el, amikor ezek a tahó állatok még azzal is tetézik ezt az embertársaik elleni mindennapos merényletüket, hogy akár percekig képesek villogtatni azt a tetvedék irányjelzőjüket, bele a pofámba, hogy rohadjanak meg.

update, lényegesen finomabban fogalmazva:

A dolog nem vonatkozik az automata váltóval bűvészkedő autósokra, bár amikor előre lehet látni, hogy másfél percig fognak állni a pirosnál, szerintem nekik sem szakadna le a kezük, ha átnyomnák D-ből N-be azt a csodaváltót.

A mazsolák használnak kéziféket.. meg a profik. Az utóbbiak esetében elindulásnál semennyi időveszteség nincs, hiszen nem kell áttenni a lábam a fékpedálról a gázra, hanem már eleve a gázra lépve indulok, és ezzel egyidőben kiengedem egy tizedmásodperc alatt a kéziféket. Aki erre nem képes, az nem tud vezetni.

Aki belevilágít a mögötte álló autós szemébe, az paraszt. Ha még meg is magyarázza magának, hogy ez miért jó, akkor egy hülye paraszt.

Ha egyedül állok a pirosnál és látom, hogy mögöttem jön valaki, rá szoktam én is lépni a fékre, jelezvén, hogy állok. De amikor már megállt mögöttem, mégis miért nyomnám tovább?

Ha olyan kereszteződésnél állok, ahol balra szeretnék fordulni, piros a lámpa, de ugyanabban a sávban lehet egyenesen haladni és ezt kis zölden világító kiegészítő lámpa jelzi, akkor is hasonló módon indexelek balra, hogy lássák a mögöttem jövők, mit akarok, miért állok. De amikor már megálltak mögöttem, miért indexelnék tovább? Akkor kapcsolom be az irányjelzőt újra, mielőtt indulok.


Megjegyzem, mindig, mindenhol használom az irányjelzőt, csak igyekszem nem feleslegesen és zavaró módon tenni.

Szerintem ez így európai.

169 komment

az emberek nem tudják hogyan kell a ködlámpát használni

Bukowszky 2010.03.18. 09:04

Rohadtul elegem van abból, hogy egyre több eszetlen vadbarom nem képes a csökött agyával felfogni, hogy azt a nyomorult ködlámpát nem szabad és nem is szükséges használni - és különben is teljesen értelmetlen, mert csak másokat zavar -, azt az egyetlen egy esetet kivéve, amikor városon kívül, a látástávolságot kifejezetten lecsökkentő ködben úgy autózunk, hogy nincs másik autós körülöttünk.

Ha nem lenne világos, az egésznek az az értelme, hogy megvilágítsuk azt az aszfalt feletti 20-40 centiméternyi részt, ahol általában nincs köd, és így mintegy a köd alá világítva javítunk esélyeinken. (nyilván csak akkor működik a dolog, ha maga a fényszóró ebben a magasságban van elhelyezve)

7 komment

egyre többen képtelenek normálisan beszélni

Bukowszky 2010.03.17. 21:09

Nyájas olvasók, ne értsetek félre, nem vagyok én nyelvtannáci, és nem féltem különösebben csodás és csodásan nehéz anyanyelvünket sem semmiféle elkorcsosulástól, ugyanakkor rohadtul elegem van abból, hogy egyre többen nem képesek és/vagy nem hajlandóak helyesen, vagy máshogy mondva; a tanult, olvasott ember füle számára elfogadhatóan ragozni az ikes igéket (fázom, iszom helyett fázok, iszok, stb..) és a -ban/-ben ragokat sem ismerik, helyettük külvárosi proli módon -ba/-be ragokat használnak. ("eszek a costesbe és eszembe jutott, hogy elfelejtettem kitenni a rokikártyát az x6ba") Nagyon bántja ez a fülemet, szememet és nyilvánvaló bizonyítéka, hogy aki így beszél vagy ír, olyan környezetből jön, ahova én nem szeretnék tartozni. Általában ugyanezen emberek írják előszeretettel ly-nal a muszáj szót, de erre már csak legyintek. Továbbá rohadtul elegem van abból, hogy egyes budapestiek olyanokat mondanak, hogy "evvel" meg "avval" és azt képzelik, hogy ettől fenemód nagyvárosiak, pedig valójában csak végtelenül modorosak.

10 komment